17 June 2019

Silverfleet Capital offentliggør salg af Phase One

Back

Den førende europæiske kapitalfond Silverfleet Capital har indgået aftale om at sælge den danske virksomhed Phase One, der er en teknologisk førende specialproducent af digital imaging-software og udstyr i højprissegmentet, til fonde, der forvaltes af Axcel. Transaktionen gennemføres med forbehold for myndighedsgodkendelser.

Phase One består i dag af to divisioner: Software Imaging Systems (“SIS”), der leverer markedsledende billedbehandlingssoftware til såvel professionelle som amatørfotografer samt virksomheder under brandet Capture One, og Image Capture Solutions (“ICS”), der leverer digitale kamerasystemer i mellemformat i det meget dyre prissegment til industriel anvendelse (herunder bl.a. luftbåren kortlægning og inspektion), samt til såvel professionelle som amatørfotografer, og til kulturinstitutioner. Virksomheden er hjemmehørende i København og har kontorer i Tyskland, Hongkong, Israel, Japan og USA.

Silverfleet erhvervede en majoritetsandel i Phase One i 2014 efter, at man havde konstateret kraftig vækst inden for anvendelsen af højopløsnings-billedteknologi i mellemformat, bl.a. til luftfotografering i 3D og i forbindelse med nationale sikkerhedsopgaver, samt i mængden af digitale billeder, der tages og deles på verdensplan. Siden har Silverfleet støttet Phase One i en omfattende ændring af selskabets fokus fra hardware- til software-løsninger, hvilket har medvirket til at skabe en gennemsnitlig årlig (CAGR) omsætningsvækst inden for Software Imaging Systems på 38% i perioden 2014-2018. I løbet af de seneste fem år har Phase One desuden gennemført to supplerende virksomhedskøb, herunder af selskabets hovedleverandør i Japan, samt foretaget væsentlige investeringer i forskning og udvikling med henblik på at sikre konstant innovation inden for billedteknologi i mellemformat, senest med den vellykkede lancering af IQ4- og IXM-systemerne til fotografer samt til industriel anvendelse.

Rob Knight, Principal i Silverfleet og bestyrelsesmedlem i Phase One, udtaler: “Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med ledelsen i en periode med så omfattende ændringer samt at kunne være med til at gøre Capture One til branchens førende inden for imaging software. Vi ønsker Henrik og hans team held og lykke med den næste fase af virksomhedens vækst.”

Phase Ones administrerende direktør Henrik Håkonsson udtaler: “Den strategiske og økonomiske støtte Silverfleet har givet os i løbet af de seneste fem år, har været afgørende for, at vi har kunnet udnytte vores potentiale ved at flytte de teknologiske grænser og skabe en fokuseret udvikling rettet mod vores kunders behov inden for både SIS- og ICS-divisionerne.”

Gareth Whiley, Managing Partner i Silverfleet Capital, udtaler: “Vi er yderst tilfredse med det resultat, vi har opnået ved salget af Phase One. Dette exit repræsenterer endnu en meget vellykket investering for Silverfleet i Norden, hvor vi fortsat aktivt er på udkik efter forskellige typer virksomheder med et stort internationalt vækstpotentiale, i lighed med Phase One.”

Siden 2014 har 19% af Silverfleets nyinvesteringer målt på kapital været i virksomheder med hovedkontor i Norden. I 2016 solgte Silverfleet Cimbria, en dansk producent af udstyr og proceslinjer til korn og såsæd, til AGCO Corporation for ca. EUR 310 mio.

Silverfleet Capital blev i forbindelse med transaktionen rådgivet af Mooreland Partners (corporate finance), Travers Smith og Bech-Bruun (juridiske forhold), Deloitte (finansiel og skattemæssig due diligence), McKinsey (kommerciel due diligence) og BearingPoint (teknisk due diligence).

{"title":"Silverfleet Capital offentligg\u00f8r salg af Phase One | Silverfleet","description":"","mode":"ss","targetId":"top"}